Sedes, disseny de falla i mantellines a nostres Jornades Culturals 2020

El  8 de novembre, amb la presentació dels nostres esbossos de les falles 2020, iniciavem les Jornades Culturals de la comissió. Unes Jornades que ja son una mena de tradició i que volen representar i divulgar diferents aristes de la nostra festa. Esta primera cita, la presentació dels projectes signats per Santi Muñoz i Juane Cortell, marcà un punt d’inflexió. Per primera vegada, l’artista infantil portava part de la falla: un ninot molt especial que ja ens donava una pista de com seria el seu treball final. A més, els dos s’estrenen a la nostra demarcació, després dels projectes de Raúl Martínez Chuky que, durant tres anys, ha fet nostres falles.

La següent cita venia carregada de teles, de sedes i espolins. La firma valenciana Garín, ens parlava dels seus 200 anys d’història, i de la importància de l’art dels teixidors, modistes i indumentaristes, part fonamental per a poder garantir un treball de qualitat i molt apreciat dins i fora de nostra terra.

I del 15 de novembre, al 22.  Tercera reunió al casal, esta vegada amb artistes fallers, carpinters i dissenyadors, per a parlar de la importància del disseny en la falla. Raúl Martínez Chuky, Dani Gomz, Paco Camallonga, Carlos Benavent i Juane Cortell participaren en esta taula redona, moderada per Rafa Soler. Una vesprada que es va fer de nit, dada la rellevància i el intens debat que s’originà, molt interessant de viure.

Finalment, 29 de novembre terminaren estes Jornades Culturals amb Antigüedades Me encanta, que ens explicà com vestir la mantellina de fallera, a més de parlar-nos de la tradició d’esta part fonamental del tratge de valenciana i fallera, que arriba de ben antic, i que hui encara conserva molta tradició i artesania manual.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *