A l’#ExpoNinot22 ens unirà la mateixa Lluna

‘Encara que els oceans ens separen, ens uneix la mateixa Lluna’. Esta frase es va fer molt popular ja fa un any, quan arribà la primera comanda de material sanitari per lluitar contra el Covid des de la Xina. Una frase carregada de simbolisme i que representa a la perfecció tota la nostra falla infantil del 2022, que porta per lema ‘Em passes el color carn?’, de l’artista Santi Muñoz.

I és que, els éssers humans, per molt diferents que ens creguem, al final, som tots elements dins d’un mateix planeta, que mira cada nit a esta màgica lluna que porta al cap el nostre ninot infantil, que lluitarà també este mes de febrer i març, però per evitar reduir-se a cendres a la cremà de les properes Falles. La seua lluita serà a la #ExpoNinot22 i, a més de moltes altres escenes, s’enfronta també a uns prejudicis que porta amb molta naturalitat.

Entre diferents tipus “color carn”, este ninot aglutina diversos tons. I és que pateix vitiligen, un trastorn de la pell de causa desconeguda que es caracteritza per la presència de taques blanques a causa de la manca de pigmentació i que es calcula que afecta l’1% de la població mundial.

Si ja és difícil triar un color a la paleta habitual per pintar les nostres pells, quin color triaria la nostra comissió infantil…? De moment, per poder-ho vore, caldrà acudir fins al Museu de les Ciències Príncep Felip de la Ciutat de les Arts i les Ciències. #Vota374 i indúlta’l del foc de les Falles 2022.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *